Nieuws:

Activiteiten:

Dagbesteding voor ouderen op kinderboerderij Noord

De thuiszorgorganisatie Aster Zorg begint op kinderboerderij Noord een dagbesteding. De organisatie levert diensten in het kader van de Wmo, voornamelijk aan ouderen. De dagbesteding van Aster Zorg is gericht op clienten die van buitenleven en tuinieren houden.

De activiteiten

Aster Zorg heeft een tuin op het volkstuinencomplex tegenover de kinderboerderij, waar groenten, fruit en bloemen worden gekweekt. Ze wil samen met haar cliënten zaaien, verspenen, uitplanten, poten, oogsten, plukken, eten en verwerken van wat ze zelf kweken. Als het weer wat minder is, wordt er jam gemaakt en worden er appeltaarten gebakken. Binnenactiviteiten vinden plaats in de boerderij. Daar is ook gelegenheid voor koffie drinken. En uiteraard: er wordt druk gewandeld op de kinderboerderij met al haar dieren.

De Aster

De naam komt van een bloem, de aster. Dit is een bloem met twee betekenissen: oprechtheid en gelukkige ouderdom. Dit komt terug in haar doelstelling: met zorg en ondersteuning wil ze een bijdrage leveren aan de gelukkige ouderdom van haar cliënten.

De aanmelding

Voor deelname aan deze dagbesteding is een indicatie voor dagbesteding vanuit de Wmo nodig. Aster Zorg kan helpen met de aanvraag. Meer informatie over Aster Zorg is te vinden op haar website: www.asterzorg.nl. Aanmelding kan op telefoonnummer 053-2032 145 of via e-mail: info@asterzorg.nl.