Op deze pagina's:

Jeugdtuin

 

Een tuin bij de boerderij voor kinderenlogo_schijfvanvijf

Bij de boerderij is een prachtige jeugdtuin. Op de tuin kunnen kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van een of beide ouders gratis elke week tuinieren. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen ook onder de begeleiding van onze enthousiaste vrijwilligers, dus ook zonder ouders mee helpen, echter vragen we daar wel een bijdrage voor. 

Lokatie

De jeugdtuin ligt aan de overkant van de Vanekerbeekweg en heeft een eigen ingang vanaf de parkeerplaats van de kinderboerderij.

 plattegrond_jeugdtuin

Openingstijden

De Jeugdtuin Enschede Noord is iedere zaterdag geopend voor kinderen van 10.30 – 12.00 uur.

 

diverse_bloemenkinderen_intuiokinderen_bouwen

Activiteiten

De jeugdtuin heeft veel bijzondere activiteiten. Zo worden een aantal workshops georganiseerd tijdens de tuinochtenden. De workshops kunnen variëren van het koken in de tuin met de zelf verbouwde groentes, schilderen tot een workshop bijenhotel maken.
Ook worden regelmatig verkoopdagen gehouden, waarop zelf verbouwde, geoogste en eventueel klaargemaakte groentes te koop worden aangeboden. De kinderen mogen uiteraard meehelpen met de verkoop van dit alles (en natuurlijk blijft er altijd wel wat over om mee naar huis te nemen…). De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om in de tuin te investeren. Zo worden de kinderen zich bewust van de economische kringloop van zaad tot zaad.

De bijzondere activiteiten zijn nog in ontwikkeling. Voor de uiteindelijke invulling, zie http://jeugdtuinen-enschede.blogspot.nl.

kinderen_schilderen kinderen_rond_kampvuur kinderen_koken

Vrijwilligers

Ons team bestaat uit een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers en ouders. Bent u de enthousiaste vrijwilliger die ons die extra hulp levert? Hieronder een opsomming van de mogelijkheden voor vrijwilligers:
⦁ (wekelijkse) begeleiding van de kinderen in de jeugdtuin (zaterdag 10.00-12.00 uur);
⦁ coördinatie van de vrijwilligers;
⦁ verzorging van de tuin buiten de openingstijden en/of in de zomervakantie;
⦁ het geven van advies en delen van ideeën over de verzorging van de tuin.
Als u zelf wel een bijdrage wilt leveren maar uw idee staat hier niet bij, neem dan gerust contact met ons op.
Wij zijn blij met alle hulp!

Geschiedenis

De jeugdtuin is in 2013 opgericht op een terrein dat de boerderij eerder al had vrijgemaakt van de volkstuinen. De jeugdtuin is een gezamenlijk project van de Kinderboerderij en de stichting Enschedese jeugdtuinen. In 2014 is de tuin beter ingericht dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de Rabobank. Ook heeft de gemeente Enschede bijgedragen via middelen vanuit het wijkbudget. In 2018 is er een nieuw en fris bestuur.
De ledenaantallen groeien.

Contact

Interesse? Meldt je aan. Ervaring is niet per se belangrijk. De deelname is gratis. Donaties, ook in de vorm van bvb. zaden of tuingereedschap wordt gewaardeerd.
facebook:                           https://www.facebook.com/jeugdtuin.enschede
email:                                 jeugdtuinen.enschede@gmail.com
telefoonnummer:               06-52613527

 

 courgetteslakken