Op deze pagina's:

Moestuinvereniging het Vaneker

De Kinderboerderij biedt ruimte aan Moestuinen

Op De Kinderboerderij is een groot deel van het terrein aan de andere kant van de Vanekerbeekweg beschikbaar gesteld voor Moestuinen. In totaal zijn er 124 tuinen, variërend in grootte van 50 tot 100 m2. De uitgifte en verhuur van deze tuinen wordt geregeld door Tuinvereniging Het Vaneker.

Het tuinseizoen begint in februari, wanneer iedereen druk bezig is met het omspitten en bemesten van hun stukje grond. De eerste groenten worden gezaaid, zoals doperwten en tuinbonen. Vervolgens gaan pootaardappelen, wortelen, uien en radijsjes de grond in. Rond half mei, wanneer er geen kans meer is op vorst, begint het seizoen echt op gang te komen.

Tijdens deze periode kan bijna alles gezaaid worden, van courgettes en komkommers tot pompoenen, paprika’s en pepers. Helaas gedijt ook het onkruid goed rond deze tijd, dus dan is het tijd om te schoffelen.

Mensen kunnen hun tuin naar eigen smaak inrichten. Of ze nu willen genieten van gezonde groenten uit eigen tuin of hun kinderen willen laten zien hoe leuk het is om zelf groente te kweken. Sommigen willen misschien alleen een bloemenperkje aanleggen en in de zomer heerlijk ontspannen naar de vogels luisteren. Het belangrijkste is dat mensen plezier beleven aan het tuinieren: de mouwen opstropen, buiten zijn, zaaien, planten en zien hoe de groenten opkomen, groeien en rijpen. En wanneer het tijd is om te oogsten, kunnen ze vers geplukte groenten met liefde bereiden in de keuken. Tevens is er een zadenbibliotheek waarvan de opbrengst weer zaden geeft om samen te delen met Tuinvrienden

Op het complex van Tuinvereniging Het Vaneker is er ook een Senioren Moestuin aangelegd. Hier kunnen 2 tot 4 senioren samen tuinieren, met hulp van vrijwilligers voor het zware werk. Als u interesse heeft of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Gerard Butterhof : 0653203158 en Lukas Steynis : 06-57250424

Kortom, De Kinderboerderij biedt volop ruimte aan volkstuinen waar mensen kunnen genieten van hun eigen stukje grond en zelfvoorzienend kunnen zijn in hun voedselproductie. Of het nu gaat om gezonde groenten, educatie voor kinderen of gewoonweg ontspanning in de natuur, deze volkstuinen bieden voor ieder wat wils.