Nieuws:

Activiteiten:

Gea Pereboom nieuwe voorzitter Kinderboerderij Noord

Afscheid Frans Feil na 18 jaar voorzitterschap

Op maandag 20 juni neemt Gea Pereboom de voorzittershamer over van Frans Feil in de openbare bestuursvergadering op zainetto levis jeans doudoune ceinturée ropa casual para niña de 4 años nike air max fff donna cream nike sb donna disfraces calavera mysiga knästrumpor nike air zoom pegasus 35 gs ccc bordó csizma mysiga knästrumpor gucci guilty parfém ανταλλακτικα ακουστικα πιεσομετρου nike air zoom pegasus 35 gs houten bank te koop Kinderboerderij Noord.

Gea Pereboom (61) is nieuw in het bestuur, maar geen onbekende met de boerderij. Ze woonde er zelfs enige tijd. Samen met haar man verbleef ze begin 2020 in de voormalige beheerderswoning toen haar eigen woning werd verbouwd.  “Een feestje”, zoals ze het zelf zegt. Gea Pereboom is directeur van de CBS de Koning in Enschede en sterk betrokken bij diverse maatschappelijke activiteiten in de wijk. Zo was actief bij voetbalvereniging Emos waar ze lid was van de lustrumcommissie en het bestuur. Ook was ze betrokken bij de ontwikkeling van het Ledeboerpark. Met veel plezier is ze voorzitter van Initiatiefkracht, een commissie die geld verstrekt aan veelbelovende burgerinitiatieven in de gemeente Enschede. De ervaring die heeft opgedaan bij de verschillende organisaties, brengt ze graag in bij de Kinderboerderij. Zij ziet veel kansen voor de boerderij om samen te werken met maatschappelijke organisaties in het stadsdeel.

Frans Feil (60) zal op 20 juni als voorzitter terugtreden. Hij volgde in 2004 de eerste voorzitter Eef Nijhuis op. Deze had in 1975 samen met wijkgenoten, de boerderij opgericht en leidde voor bijna 30 jaar het bestuur van de stichting. Zijn inzet heeft Frans Feil altijd geinspireerd. Tijdens het voorzitterschap van Frans Feil groeide de boerderij sterk. Ze nam eigen beheerders in dienst en de boerderij werd uitgebreid met een schapenweide en jeugdtuin. Een mooie hooikap werd gebouwd. Niet alleen de boerderij moest er goed uit zien, ook haar omgeving. Zo werden de aanloop van de boerderij met hagen en buitenerf verfraaid. De kapschuur en boerderij werden gerenoveerd en verduurzaamd. Ook kwam er een fraai natuurbelevenispad. Belangrijke mijlpaal was de overdracht van de boerderij aan de stichting in 2020. Daarmee werd de boerderij volledig eigendom “van de mensen in de wijk”, zoals Frans Feil dat graag uitdrukte. Begin 2021 ontving Frans Feil de Enschede-penning voor zijn inzet voor de stad. Frans Feil zou aan het eind van het jaar aftreden. Door ernstige hartklachten en voor goed herstel van een bypass-operatie werd dit een halfjaar vervroegd.

De openbare vergadering wordt gehouden op Kinderboerderij Noord op 20 juni en begint om 20 u.

Voor informatie

Martin Smeijers

06 – 24523926

secretaris@kinderboerderijnoord.nl