Nieuws:

Activiteiten:

Prachtige opening kapschuur en buitenerf

Op 16 september hebben wethouder van Agteren en Colinda Hesselink van het Bewonersplatform Deppenbroek samen de renoveerde kapschuur en het nieuwe buitenerf op Kinderboerderij Noord geopend. Zij deden dat door het symbolisch openen van de nieuwe poort onder grote belangstelling van wijkbewoners en andere betrokkenen. Beiden waren vol lof over het vele werk dat de boerderij doet als belangrijke wijkvoorziening. 

Vrijwilligers en bouwbedrijven hebben sinds begin dit jaar hard gewerkt aan de renovatie van de kapschuur. Asbest is verwijderd, het dak is vernieuwd, een timmerwerkplaats is gebouwd en de dierenverblijven zijn vernieuwd. In dezelfde tijd pakte Stadsdeel Noord de Vanekerbeekweg aan en wist daar met aanpassing van de bestrating en beplanting een mooi buitenerf en nieuwe aanloop voor de boerderij vanaf de wijk te creëren. Plan is om van de vanekerbeekweg een fiets- en voetgangerspad te maken. Ook is de parkeerplaats voorzien van nieuwe oprit en poort. Voorzitter Frans Feil was erg blij met het mooie ontwerp en alle bijdragen. 

Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Jij maakt de buurt Wijkbudget. Verder ontving de boerderij bijdragen van het vastgoedbedrijf Enschede, RVO Nederland en de Lions Club Twente Zuid.

thumbnail_IMG_2412 thumbnail_20170916_121852 download