Nieuws:

Activiteiten:

Renovatie vordert gestaag – extra geld nodig

Het dak zit er weer op. Het asbest is verwijderd, isolatie is aangebracht en de pannen zijn weer op hun plaats gelegd. De aannemers zijn nu begonnen met de renovatie van het woonhuis. Bedoeling is dat deze woning energieneutraal wordt. Daarvoor zijn 30 nieuwe extra zonnepanelen geplaatst op het dak. Samen met de oude panelen heeft de boerderij er straks 46 stuks. De oude panelen komen op het volieredak.

Niet alles is goed gegaan. Het is lang droog geweest tijdens de dakwerkzaamheden, maar niet lang genoeg. Gevolg is een stevige waterschade. Dit is erg vervelend voor de boerderij.

Het meeste renovatiewerk wordt gedaan door professionele aannemers, bouwbedrijf Siers samen met installatiebureau Otterman. Oud UT-bouwbaas Marien Florijn houdt een oogje in het zeil. Een aparte commissie van de boerderij met vrijwilligers is belast met de herinrichting van de educatieve ruimte.

De verbouwing is mogelijk gemaakt door een aantal royale giften. Ook had de stichting jarenlang geld opzij gezet. Maar er is nog extra geld nodig voor de verbouwing van zolder en een nieuw kantoor van de beheerders. Ook wil de boerderij de toiletgroep en ingang aanpassen. Daarvoor houdt de boerderij een extra geldactie. Gulle gevers kunnen een speciale gift doen via onze sponsorwebsite https://supp.to/renovatie-kinderboerderij.

schets ontwerp verduurzaming kinderboerderij