Nieuws:

Activiteiten:

Stichting wordt eigenaar gebouwen en land

De stichting Kinderboerderij Noord heeft de gebouwen van de kinderboerderij overgenomen van de gemeente. Zaterdag 7 november heeft wethouder Jeroen Diepemaat de sleutel overhandigd aan voorzitter Frans Feil. De boerderij wordt voor het symbolische bedrag van 1 euro gekocht. De overname is ook de start van de plannen om de boerderij te verduurzamen.

De stichting is in 1975 opgericht en kreeg de boerderij een jaar later in bruikleen van de gemeente. De kinderboerderij begon als buurtinitiatief en nog steeds wordt het bestuur gevormd door mensen uit de wijk. De overname van het vastgoed biedt de stichting de kans om de boerderij te renoveren en haar functie als belangrijke ontmoetingsplek in de wijk verder uit te bouwen. De verkoop past in het gemeentelijk beleid om waar mogelijk wijkvoorzieningen over te dragen aan de bewoners. Ook de bijbehorende percelen worden overgedragen aan de stichting.

De stichting gaat bij de renovatie de boerderij verduurzamen. Een bouwcommissie is druk bezig met de plannen. De inrichting wordt aangepast om ruimte te bieden voor andere gebruikers en nieuwe activiteiten. Daarnaast worden muren en dak geïsoleerd. Kozijnen worden vervangen en ramen worden voorzien van dubbel glas. De stichting wil warmteverliezen sterk terugdringen met als doel op termijn geen aardgas meer nodig te hebben.

thumbnail_IMG_7300 2