Op deze pagina's:

Adopteer een dier

Om de dieren te kunnen verzorgen, hokken te onderhouden en het terrein veilig te houden voor de bezoekers heeft de kinderboerderij uw hulp nodig! Hoe? Door een dier te adopteren! Het gaat daarbij vooral om de grote dieren.

Wat is adopteer een dier?

Adopteer een dier is opgezet om meer mensen te betrekken bij Kinderboerderij Noord, en de kinderboerderij financieel te steunen. Met het adopteren van een dier helpt het adoptiebaasje de kinderboerderij bij de verzorging van het dier. Zo draagt het adoptiebaasje bij in de voerkosten, de kosten voor zaagsel en stro en het onderhoud en de verbetering van de stallen en hokken.

Welke en hoeveel dieren kunt u adopteren?

U kunt verschillende dieren adopteren, denk vooral aan de herten, geiten en schapen. Maar ook de koeien, varkens, ganzen en kalkoenen kunnen geadopteerd worden! Daardoor is er voor ieder wat wils!

Natuurlijk kunt u ook meerdere dieren in één keer adopteren. Sterker nog, u zult niet de enige zijn die meerdere dieren adopteert! Op het inschrijfformulier vult u dan gewoon meerdere dieren in.

Wat krijgt het adoptiebaasje?

Uiteraard mag het adoptiebaasje tijdens openingstijden altijd naar zijn adoptiedier komen kijken. Daarnaast ontvangt het adoptiebaasje een adoptiecertificaat en tweemaal per jaar een nieuwsbrief per email met de laatste nieuwtjes over de kinderboerderij en het adoptiedier.

De kinderboerderij blijft te allen tijde eigenaar, verantwoordelijk en verzorger van het dier, u kunt dus geen speciale rechten ontlenen aan de adoptie.

Wat kost een adoptiedier?

 U kunt een dier adopteren door jaarlijks een bedrag te betalen. Dit bedrag is afhankelijk van welk dier u kiest. Omdat de verzorging van het ene dier duurder is dan het andere dier, kunt u kiezen uit verschillende prijsklassen. Zo is er voor elk wat wils.

prijzen

Hoe kunt u een adoptiebaasje worden?

U kunt op verschillende manieren adoptiebaasje worden. U kunt op de website het adoptieformulier invullen. Daarnaast kunt u ook bij de kinderboerderij een adoptieformulier aanvragen.

Als u eenmaal adoptiebaasje bent, zit u er dan voor altijd aan vast?

 Adoptiebaasje bent u voor minimaal één jaar en kan telkens met een jaar worden verlengd. We doen niet aan stilzwijgende verlenging, aan het einde van het jaar krijgt u een brief of e-mail met daarin de vraag of u uw adoptie wilt voorzetten, een ander dier wilt adopteren of wilt stoppen als adoptiebaasje. We vragen u wel actief op de brief te reageren. Als u niet reageert dan gaan we er vanuit dat u graag adoptiebaasje bij ons blijft voor het dier dat u gekozen hebt.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij het graag. U kunt contact opnemen met de boerderij of met ons bestuur.